Теорија и пракса – руку под руку

 

У четвртак 7. марта 2024. године у 14.30 часова у свечаној сали наше школе одржан састанак са представништвом компаније MOVEM fashion

И ове године је наша школа добила поверење од стране MOVEM fashion, водеће компаније у модној индустрији, за сарадњу и ангажовање ученика у сфери трговине и продаје луксузне гардеробе.

Познато је да Трговачка школа сарађује са великим бројем компанија које помажу нашим ђацима да поред теорије добију и практично знање из трговине, као највеће а уједно и најстарије делатности на свету. Наша премиса и циљ су брига о ученику у најширем смислу како у току школовања тако и наког завршене школе. Образовати и васпитати младог човека је виши циљ, привилегија, али и одговорност за сваког од нас. Теорија поткрепљена праксом је оно што даје потпору и снагу младом човеку да крене даље, да се усавршава и оспособи за живот.

У вези са тим, наша школа је ступила у сарадњу и са компанијом MOVEM fashion препознатљивом као водећи мултибренд концепт малопродаје за премијум и луксузне модне брендове попут BOSS, CANALI, CORNELIANI, HUGO, PEUTEREY, ELEVENTY, FEDELI, INCOTEX и TUMI.

Као и претходне године, руководство ове престижне компаније одржало је презентацију и представило се нашим ђацима а све у циљу могуће сарадње и запошљавања. То се односи на ученике трећег и четвртог разреда.

На основу претходног искуства и обостраног задовољства, које је потврдила и наша бивша ученица Надежда Халар, а данас члан тима ове успешне компаније, одлучили смо да будемо домаћини и ове године и нашим ученицима пружимо шансу да уче од најбољих из ове области. Душко Трифковић, сувласник и директор компаније, заједно са најближим сарадницима се представио нашим ученицима и сликовито описао развојни пут компаније.

Након презентације, обављен је разговор са ученицима који су показали интересовање за учење и рад у овој компанији. Након вишесатних разговора одабран је 21 ученик. Предстоје наредни разговори и обиласци продајних објеката на најатрактивнијим локацијама у граду.

Трговачка школа, Београд, 7. март 2024. године

Тим за кооперацију:

Јулијана Новичић

Огњен Раца

Урош Јевремовић

Објављено март 13th, 2024