Такмичење Пословни изазов

Овим путем желимо да Вас обавестимо о нашем учешћу на изазову специјала

предузетника који воде рачуна о заштити животне средине.

Учествовали су ученици четврте године, смера трговински техничар: Стеван Ћурчић, Лука Самарџић, Стефан Маринковић, Александра Манић и капитен тима Александар Живановић. Предводила нас је професорка Славица Божић која нас је упутила, опремила знањем и саветима за исто.

Такмичење се одржавало онлине, због ковид мера, а трајало је два дана 14.12. и 15.12.2022. године.

Првог дана онлине такмичења Изазов Специјал успешно се окупило преко 230 средњошколаца из 48 средњих школа из 30 градова читаве Србије. Тимови су користећи се Методологијом Млади иноватори радили на проналажењу начина како да алтернативне изворе енергије искористе због масовних спортских и музичких фестивала како би они били еколошки прихватљиви. Своја решења, тимови су презентовали помоћу презентација између којих су одабране четири најбоље идеје.

На нашу велику жалост, нисмо се пласирали у топ четири тима, међутим ово је за нас било једно велико искуство у коме смо видели и научили мноштво начина за боље предузетништво, маркетиншке и психолошке трикове, у које смо сигурни да ће нам помоћи и допринети нашим даљим каријерама.

Такође морамо да нагласимо да ништа од овога не би било могуће без наше професорке Славице, која нам се максимално посветила и дефинитивно нас ставила на прво место. Много тога смо научили уз њу и дивно је било сарађивати са њом.

Надамо се да ће се у будућности пружити много оваквих прилика и изазова, које ћемо врло радо дочекати у већем саставу него овај пут.

Објављено 23 децембра, 2022