Такмичење Пословни изазов

Такмичење „Пословни изазов“ западног Балкана у организацији ДМуС се одржао од 20. 04. до 22. 04. 2024. год. у Поречу (Хрватска). На такмичењу је учествовало 80 ученика средњих школа из 48 градова и четири државе (БиХ, Црна Гора, Србија и Хрватска).  Град Пореч је угостио најбоље средњошколске предузетнике који су селектовани низом претходних такмичења (школских, регионалних и националних).

Нашу школу је представљала ученица Јелена Ћосовић из одељења I/4.

Задатак који су ученици требали решити је да осмисле производ или услугу која ће наше навике приликом летовања учинити мање штетним за планету Земљу.

Победнички тим, у којем је била и наша Јелена заједно са ученицима из осталих земаља (по један ученик из сваке) је осмислио производњу паметних канти које омогућавају да се лакше и брже дође до циља рециклирања. Поред фантастичне идеје, овај тим (тим број 20) је имао изузетан бизнис план, презентацију, наступ и одбрану свог производа пред комисијом. Није било питања комисије са којим се ови ученици нису могли изборити, и поред осталих учесника чији су они били фаворити, и комисији су доказали да су најбољи.

Честитамо свим учесницима овог такмичења, али највише победничком тиму и нашој Јелени! Честитамо такмичарима односно средњошколцима који уче и знају како се будућност може променити – што је и слоган ове организације: Достигнућа младих у Србији!

Јелена Руњић – ментор

25. 04. 2024.

Београд

Објављено 13 маја, 2024