Сајам образовања у Лазаревцу

Центар за културу у Лазаревцу је организовао Сајам образовања под слоганом „ Дођи, види, одлучи се“ 15. 03.2022. године у холу зграде у периоду од 10,00 до 15,00 часова.

Сајам је био намењен ученицима завршних разреда основних и средњих школа на територији општине Лазаревац. Сајму су присуствовали наставници Трговачке школе: Јулијана Новичић, Љиљана Столески и Сандра Јевтић. Нашу школу су представљали и ученици : Милица Вујовић 2-4, Анђела Павловић 2-11 и Марија Сретеновић 2-11.

Програм Трговачке школе свим заинтересованим будућим средњошколцима приказан је уз презентацију школе и видео материјалу о њеном историјату и дуалном образовању. На отварању манифестације присутнима су се обратили Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић, председник ГО Лазаревац Бојан Стевић и директор лазаревачког центра за културу Марко Мијушковић.

На сајму образовања матуранти основних и средњих школа са територије општине Лазаревац , имали су прилику да се упознају  са понудама средњих школа из Београда, Ваљева и Аранђеловца, као и Високих струковних школа из Београда и Аранђеловца и факултета Универзитета у Београду, Крагујевцу и Новом саду. Успостављен је на сајму образовања контакт са другим учесницима попут Пољопривредне школе из Ваљева, Економско – угоститељске школе из Лазаревца и сл.

Сматрамо да је учешће на Сајму образовања корисно због промоције школе, учешћа ученика који су били део тима у активностима промоције као и  размене искустава са другим школама.

Објављено март 18th, 2022