Регионално такмичење Ученичка компанија

Ученици наше школе у саставу: Лазар Шљука, Милица Живаљевић, Јелена Ћосовић, Теа Милошевић и Јована Станојевић из одељења I/4 учествовали су на регионалном такмичењу „Ученичка компанија“ града Београда у организацији Достигнућа младих у Србији. Они су пред комисијом, бранили своју компанију под називом „ZDRAVLJEXPRESS“ која се бави производњом и продајом свежих и здравих сокова различитих врста, направљених од природних и здравих састојака: јагода, лимета, спанаћ и др.

Ученици су вредно радили на стварању и развијању компаније, као и  на одбрани своје одличне идеје пред комисијом, с обзиром да је проблем гојазности веома заступљен данас, а ови сокови омогућавају много здравији начин живота. Касније, планирали су и да прошире асортиман са здравом храном која би парирала овим соковима и употпунила понуду.

На овом такмичењу је учествовало  23 компаније из великог броја школа на подручју града Београда. Конкуренција је заиста била оштра, а сви учесници такмичења су били сјајни. Наше такмичаре је красио, поред сигурности и домишљатости,  и лепо уређен штанд, а доказ да је био посећен и да су производи били одлични јесте што су сви сокови били попијени, како од стране посматрача и учесника, тако и од стране комисије. На жалост, наши ученици нису успели да освоје једно од прва три места која се директно могу пласирати на Национално финале овог такмичења. Подршка  компанији „ZDRAVLJEXPRESS“ је била и директорка  школе Мира Лекић која је присуствовала такмичењу.

Честитамо свим учесницима овог такмичења, а нарочито нашој екипи, члановима компаније „ZDRAVLJEXPRESS“.

Такмичење се одржало у тржном центру BIG FASHION у Београду, 15. 03. 2024. год.

 

Јелена Руњић – ментор

Објављено 19 марта, 2024