Пословни изазов такмичење

Дана 23. и 24.11.2021. год. одржано је регионално такмичење Пословни изазов у у организацији Достигнића младих у Београду. Током два дана такмичења ученици су требали да дају одговор на задатак
такмичења (односно да осмисле производ):

Одговорна потрошња и производња?

Један од глобално најважнијих циљева! Како преполовити бацање хране, смањити отпад и
подићи свест о одрживом развоју?
Наше ученице у саставу : Рељин Анђела, Поповић Ања, Манић Теодора, Нађа Милисав из одељења III-7 и Вељовић Милица из одељења III-2 су показали велико умеће, како у долажењу до идеје,тако и у самој изради бизнис плана и презентације.

Осмислиле су следећи производ:

Мрежа која би се монтирала на водама и сакупљала штетан и отпад из вода (река, канала, и других вода), а сакупљени отпад рециклирала и донирала у хуманитарне сврхе. Идеја је била заиста оригинална и веома су сигурно и тимски браниле свој производ и компанију пред жиријем и осталим екипама.

Компанији су дали име: CLEAN WATER. На жалост, у великој конкуренцији (учествовала је 21 школа из Београда) нису успеле да освоје једно од прва три места и пласирале се на Национално такмичење, али су свакако показале значајне вештине, знање, тимски тух и све оно што краси предузетништво и предузетничко понашање.

Све похвале ученицама, на уложеном великом труду, раду и упорности, као и приказаном знању.

У Београду, 25.11.2021. год.
Наставник економске групе предмета: Јелена Руњић

Објављено 25 новембра, 2021