Tакмичење Пословни изазов

Такмичење је организовала организација Достигнућа младих у Србији 17. 11. 2023. и реализовано је у хотелу Putnik inn у Београду, са почетком од 9:30 часова. Такмичење је окупило 110 ученика из 33 школе у Београду.

Нашу школу су представљале ученице из одељења I/4:

Теа Милошевић

Јелена Ћосовић

Милица Живаљевић (уместо ученика Лазара Шљуке који се разболео)

Ученици су били подељени у 22 тима, а задатак на такмичењу је био да осмисле производ или услугу како би повезали циљеве одрживог развоја са Олимпијским играма у Паризу. Прве три екипе су се пласирале на Национално финале овог такмичења.

Прво место је освојио тим који је осмислио патике од рециклираног материјала који имају чип-батерију која при сваком покрету патике добија кинетичку енергију и претвара је у електричну. У овом тиму члан је била и наша ученица Милица Живаљевић, и самим тим, екипа се пласирала на Национално финале овог такмичења.

Треће место је освојио тим који је осмислио апликацију која омогућује превоз до свих делова Париза, уз приступачне цене, штедњу ресурса и велики број рута које су укључене у саму апликацију. Члан овог тима је била и наша ученица Теа Милошевић која се такође пласирала на Национално финале овог такмичења.

Честитамо свим учесницима овог такмичења, поготово нашим ученицама Јелени, Теи и Милици, а финалисткињама желимо пуно успеха и пласман на међународно такмичење. Нијансе су преовладале у рангирању тимова јер су сви учесници осмислили веома интересантне, иновативне и корисне производе и услуге као одговор на задати задатак.

Трговачка школа Београд

  1. 11. 2023.

Јелена Руњић, наставница-ментор

Објављено 19 новембра, 2023