Регионални челенџ фонд

Свечана церемонија проглашења финалиста Регоналног челенџ фонда је одржана у уторак 01.02.2022. године у 11часова у хотелу Crown Plaza.

На манифестацији су се обратили следећи:

  • Марко Чадеж, председник Управног одбора Коморског инвестиционог форума и председник Привредне коморе Србије
  • ЊЕ Томас Шиб, амбасадор, Амбасада СР Немачке у Србији
  • Рудигер Хартман, директор Канцеларије Немачке развојне банке КфВ у Србији
  • Габријела Грујић, Помоћник министра за дуално и предузетничко образовање, Министарство просвете, науке и технолошког развоја

После обраћања уследио је кратак филм о изабраним конзорцијумима, прослеђујем вам линк:  https://www.youtube.com/watch?v=16KOpEQqoOk

Свечано уручење Писма о намери финансијске подршке, за нашу школу значи да се Фонд обавезује да обезбеди финансирање и саветодавне услуге везано за опрему „Трговинског тренинг центра“ у  Трговачкој школи и едукацију наставника, ученика и представника компанија.

На први јавни позив РЦФ пријавило се 205 конзорцијума у којима је учествовало више од 600 компанија Западног Балкана, а од којих је 40 конзорцијума  пријављено  из Србије.

Одлуком комисије одабрано је 11 конзорцијума, међу којима се налази и конзорцијум Трговачке школе формиран са акредитованим компанијама Mercator-s, DM и А1, да буду финансирани у првој фази од стране РЦФ.

Свечаној церемонији су присуствовали Катарина Миладиновић испред компаније Merkator-s, Марица Кнежевић, Мелита Јовановић и Лекић Мира.

Објављено 2 фебруара, 2022