Пројекат „Корак ближе“

У периоду од 11. јуна до 14. јуна 2024. године реализован је пројекат „Корак ближе“ у Основној школи „Краљ Петар Први“. Угостили смо представнике четири еминентне компаније са идејом да ђацима приближе послове продаје у својим предузећима о којима су до сада стекли само теоријско знање, а које ће моћи да примене већ идуће недеље на блоку практичне наставе у овим компанијама. Са једном почињемо док са остале три настављамо  сарадњу.

Презентације су одржали, хронолошким редом:

Уторак, 11. јун, Данијела Ћурковић, Data Status, упознала нас је са предметом, идејом и политиком пословања компаније која се у свом спектру задатака које ефикасно обавља из сфере издаваштва и те како ослања и на трговину што нас и ове године повезује у сарадњи у нади да ће и даље бити успешна.

https://datastatus.rs/ 


Среда, 12. јун, Душко Трифковић, Movem Fashion, није имао тежак задатак да привуче пажњу ученика брендовима које дистрибуирају и описивањем пута наших бивших ученика, који су били у сличној позицији као они сад, а који су сада запослени у његовој компанији. Са Душком настављамо сарадњу започету прошле школске године.

https://www.movem.rs/ 


Четвртак, 13. јун, Жељко Митровић, JYSK, је сликовито дочарао пут робног промета за артикле из њиховог асортимана који су ученицима познати и које користе у домаћинству. Са ЈYSK- oм такође постоји сарадња неколико година, тако да им је Жељко пренео искуства бивших ученика који су запослени и тренутних који су на пракси.

https://jysk.rs/


Петак, 14. јун, Јелена Ивановић, Tudors, Dan John, нам је описала шта се очекује на позицијама продаје гардеробе у њеном предузећу, које су неке позитивне и нагативне појаве што је ближи опис принципа о којима су ђаци учили. Овим излагањем смо се упознали са директорком Јеленом, представницом ових брендова и отпочели сарадњу која се наставља на блоку практичне наставе.

https://www.tudors.rs/      https://www.danjohn.rs


  • Сваки од представника компанија је одржао по предавање са идејом подршке ученицима прве године, смера трговинских техничара, недељу пред похађање блока практичне наставе. Интерактивне презентације огледале су се у представљању представника, упознавању ученика са њиховим путем кроз пословну каријеру, од запослења, пословне идеје до тренутне позиције, различита очекивања, обавезе и бенефите на позицијама продаје у њиховим компанијама, а после су ученици имали прилику да им постављају питања што су и искористили. Пројекат „Корак ближе“, за ученике прве године је значајан и због тога што су по презентацији компанија сами бирали једну од четири компаније у којима ће похађати блок практичне наставе. Имали су прилику да слушају и постављају питања на тему своје потенцијалне каријере у поменутим компанијама и непосредно чују успешне пословне људе из сфере трговине о којој су до сада теоријски учили.
  • Пројекат „Корак ближе“, приближио је ђацима идеју каријере у струци.
  • Учествовали: Мира Лекић, Јулијана Новичић, Урош Јевремовић, Огњен Раца
  • https://trgovackaskola.edu.rs/

Трговина покреће цео свет- покрени се и ти!

Објављено јун 19th, 2024