Презентација компаније JYSK

Дана 2. јуна 2023. године, у свечаној сали наше школе, одржана је презентација

компаније JYSK

Презентацију су одржали менаџер Жељко Митровић (проглашен за најбољег менаџера у 2022. години) и бивша ученица наше школе Жана Стојанац, запослена у компанији.

Презентацији су присуствовали ученици првог разреда, смера трговински техничар, подељени у две групе. Ученицима се обратила директорка школе Мира Лекић и наставница Татјана Павловић.

Менаџер продавнице Жељко Митровић и бивша ученица Жана Стојанац, упознали су ученике са историјатом и пословањем компаније.

Од свог оснивања 2. априла 1979. у Aarhusu, другом највећем граду у Данској, од стране оснивача  Ларс Ларсена, послује у 27 земаља, са 3003 продавнице, према подацима из августа 2022. године.

Према подацима часописа Форбес, JYSK је сврстан у 750 најбољих послодаваца на свету.

Ученици су упознати са стратешким циљевима компаније:

– Бити први избор купаца,

– Бити први избор запослених у малопродаји и

– Бити најраспрострањенији и најпрофитабилнији ланац продавница у свету.

Презентација је била у великој мери  интерактивна. Ученици који се припремају за блок наставу и практичну наставу у другом разреду могли су да увиде из ове успешне презентације систем рада и пословања, значај практичне наставе и укључивања ученика у процес рада, учењa кроз рад, као  и своје шансе, да кроз сарадњу школе и компаније нађу своје место у будућности – у улози запосленог.

Очигледан пример је и Жана Стојанац, која је ученицима пренела своја искуства у лакшем савладавању радних задатака и перспективи у свом напредовању, захваљујући знању и искуству које је стекла у нашој школи.

Захваљујемо се компанији JYSK и учесницима на издвојеном времену и успешном представљању нашим ученицима.

Извштај саставила

Татјана Павловић

Објављено јун 2nd, 2023