Посета Италијанском културном центру

Дана 22. новембра, у 11:00 часова, професори Димитријевић Маријан и Дангубичћ Маја и група ђака посетили су Италијански Културни Центар у Београду, смештен у улици Кнеза Милоша 56, а поводом одласка ученика на стручну праксу у Италију – Милано.

Посета је започела срдачним дочеком у центру, где су професори и ђаци били срдачно поздрављени од стране особља центра. Директор центра господином Роберто Чинкота је представио Институт, истакавши значај културних размена и сарадње између Србије и Италије. Такође, нагласио је важност образовања и културне разноликости. Директор је одржао краће предавање о Италији, њеној историји, култури и савременим достигнућима. Ђаци су имали прилику постављати питања и проширити своје знање о италијанској култури.

Након предавања, ђацима је приређен приказ филма „Опуштено“ („Сциалла“), који је прилагођен средњошколском узрасту. Филм је био интересантан и хумористичан, доприносећи пријатељској атмосфери и подстичући даљу размену између ђака и присутних.

Посета Италијанском Културном Центру била је изузетно корисна и инспиративна за ђаке и професоре из Трговачке школе. Омогућила је директну интеракцију са италијанском културом, проширила хоризонте знања и подстакла међународно разумевање. Захваљујемо се Италијанском Културном Центру на срдачном дочеку и могућности организације ове значајне културне размене.

 

 

 

Објављено новембар 22nd, 2023