Недеља лепих порука и мудрих мисли

У сусрет Међународном дану борбе против вршњачког насиља који се обележава 28.02.2024.као и Националном дану књиге који се обележава истог датума, наша школа је током целе прошле недеље организовала акцију под називом:Недеља лепих порука и мудрих мисли – од 26.02.-01.03.2024.“

У овој заједничкој акцији учествовали су ученици, наставници/запослени и родитељи. Сви учесници су позвани да се укључе у акцију и осмисле кратке лепе поруке, своје омиљене цитате, мото или кратке стихове које можемо посветити једни другима, као и ученицима, а да су на тему развоја позитивних животних и хуманих вредности, подршке, оснаживања, значаја пријатељства и међусобног поштовања, значаја образовања и сл.

ученици

На овај начин желимо да развијамо и унапређујемо квалитетне међусобне односе и атмосферу у школи, да боље упознајемо једни друге, али и да пренесемо наше позитивне поруке ученицима, учимо их правим вредностима, оснажујемо и покажемо добар пример.

Одељењске старешине посветиле су час одељењске заједнице овој акцији, а ученици су имали прилику да напишу своје кратке лепе поруке, пронађу и напишу цитате значајних људи који су оставили утисак на њих, а на теме значаја пријатељства, хуманости, толеранције, подршке, лепих и подржавајућих порука за наставнике и школске другаре.

  наставници

Наставници и сви запослени писали су своје лепе поруке и мудре мисли на паноу у зборници, а представници родитеља из Савета родитеља доставили су своје поруке путем мејла, а затим су изложене на посебном паноу у школским просторијама.

родитељи

Педагошко-психолошка служба је, захваљујући одељењским старешинама, прикупила многобројне лепе поруке ученика, а наставници и ученици смера Аранжер у трговини, припремили су и у потпуности испунили школске паное лепим порукама и цитатима.

Ове године желели смо да на наведени начин обележимо два значајна датума и покренемо енергију коју доноси међусобна размена добрих порука и мудрих мисли.

Захваљујемо се свим ученицима, наставницима/запосленима и родитељима на учешћу и успешној заједничкој акцији.

Заједно можемо све!

 

Текст: Милица Сретић Танасијевић, школски психолог

Објављено март 6th, 2024