Један пакетић, много љубави

И ове године Трговачка школа учествовала је у традиционалној акцији Црвеног крста општине Стари град – „Један пакетић, много љубави“ у којој се прикупљају слаткиши за пакетиће који ће бити подељени у установама које се брину о деци без родитељског старања и деци на болничком лечењу.

Акција је у школи трајала до 01. до 15. децембра и скоро сва одељења одазвала су се нашем позиву и укључила су се у акцију прикупљања слаткиша. Ученици су се на нивоу одељења међусобно организовали, скупили новац и купили су слаткише за пакетиће које су пригодно украсили, остављајући поруке подршке малишанима за које се слаткиши прикупљају.

Ученици су учествујући у овој акцији освестили и потврдили значај хуманитарног рада, дарујући другима откривали су величину појединачне и колективне племенитости, а неосетно су и развијали међупредметне компетенције попут сарадње и одговорног учешћа у демократском друштву.

Осим ученика, акцију су личним доприносом подржале и колеге, одељенске старешине, али и други наставници: Јелена Цонић, Соња Глишић, и директорка школе Мира Лекић.

Трговачка школа и Тим за срадњу са Црвеним крстом поносни су на своје ученике који су учешћем у овој акцији допринели ширењу заједништва, доброте и емпатије.

Испред Тима за сардњу са Црвеним крстом

Љубица Јанковић

Објављено децембар 22nd, 2023