Извештај са сајма образовања СЦ Шумице

Градска општина Вождовац је 24.03.2022.године организовала сајам образовања

у установи „ Вождовачки центар –Шумице“ намењен ученицима завршних разреда основних школа, под називом „ Вождовачки сајам образовања – Путоказ“ у којем је учешће узела и наша Трговачка школа.

На једном месту су се објединиле средње школе и гимназије са територије града Београда у намери да се олакша избор школе и олакша пут даљег образовања будућим средњошколцима кроз непосредну комуникацију са вршњацима и њиховим наставницима. Нашу школу су представљали наставници: Новичић Јулијана, Столески Љиљана и Јевтић Сандра са ученицима Столић Еленом 1-4, Јованом Дељанин 1-3 и учеником Урошем Мићановићем из одељења 1-9. Трудили смо се да заинтересоване учеснике упознамо са смеровима наше школе и са будућим занимањима.

Представили смо се презентацијом школе и видеом о дуалном образовању, уз флајере које смо делили заинтересованим ученицима и родитељима. Сајам је био веома посећен, а започео је представљањем балетске школе која је реализовала свој програм кроз фолкорне игре, савремене игре и занимљиву кореографију.

Сматрамо да је ова сајам био веома користан јер је дошло до умрежавања и повезивања наставника и ученика који су могли да размене квалитне информације о даљем образовању и избору будућег занимања ученика.

Објављено 25 марта, 2022