Извештај са презентације бившег ученика, Александра Кораћа на тему „Утицај практичне наставе и учешћа у школским ваннаставним активностима на запослење“

У свечаној сали школе, 08.02.2024. године одржана је презентација бившег ученика на тему „Утицај практичне наставе и учешћа у школским ваннаставним активностима на запослење“. Александар Кораћ је завршио Трговачку школу и стекао диплому трговинског техничара. Запослен је у трговини, у компанији „Sport Vision“ као продавац.

Ученици завршног разреда, одељења 3/8 имали су прилике да из искуства бившег ученика сагледају значај практичне наставе за стицање компетенција за обављање посла продавца. Такође је наглашено које су предности додатног укључивања у ваннаставне активности – конкретно учешће у програму „Млади у предузетништву“ у оквиру ученичке компаније. Александар је на примеру свог ангажовања дочарао присутним ученицима шта је њему значило учешће у ученичкој компанији и тимски рад са другим ученицима.

Путем аудиовизуелне презентације, ученицима је дат приказ конкретних специфичности појединих компанија које се баве дистрибуцијом спортске опреме и различитих пословних концепција при наступу на тржишту. С тим у вези, дат је кратак преглед поступка конкурисања за радно место и активности које следе при самом запослењу и отпочињању радног ангажовања у конкретној компанији (састављање мотивационог писма, радне биографије, разговор са послодавцем, рад са новопридошлим запосленим, улога менаџера – интерног и регионалног и друго).

Присутни ученици су имали прилике да поставе додатна питања, а и да одговарају на питања познавања брендова компанија које су поменуте у презентацији. На завршном делу презентације, присутни ученици су исказали своје задовољство презентацијом.

 

Координатор Тима за КВиС,

Марица Кнежевић

Објављено фебруар 10th, 2024