Извештај са едукативног квиза „Знамените личности на динарским новчаницама“

Ученици завршног разреда, учествовали су у едукативном квизу „Знамените личности на динарским новчаницама“ у просторијама Београдске академије пословних и уметничких струковних студија (БАПУСС), 09.02.2024. године. Одсек за изложбе и едукацију Народне банке Србије, организовао је турнир у квизу „Знамените личности на динарским новчаницама“ за матуранте средњих економских школа, као и матуранте техничких школа и гимназија са економским смеровима на територији Републике Србије.

Едукативни квиз Одсека за изложбе и едукацију „Знамените личности на динарским новчаницама“ прилагођен је ученицима средњих школа и реч је о тимском наступу ученика. Ученици су одговарали на питања о лику и делу знаменитих личности представљених на динарским новчаницама кроз нашу историју почевши од 1848. године, као и питања која захтевају познавање карактеристика банкнота на којима су те личности представљене.

Основни циљ едукативног квиза, поред бољег упознавања монетарне историје наше земље, представља подизање нивоа знања о значају одабраних личности за наше наслеђе, као и буђење интересовања за даље индивидуално истраживање о њима, те идентификацију са вредностима које оличавају.

Нашу школу на Београдском финалу представљали су ученици одељења 4/7: Арсеније Милчић, Иван Крстић, Душан Павловић и Лазар Батас. Поред учешћа у квизу, ученици и наставници имали су прилику да се упознају са организацијом рада Београдске академије пословних и уметничких струковних студија.

 

Извештај саставиле,

Невена Самац

Марица Кнежевић

Објављено фебруар 11th, 2024