Хуманитарна акција

Наша школа се у уторак 20.02.2024. придружила хуманитарној акцији која је реализованау многим школама у Београду на иницијативу ученика Спортске гимназије

 

Наиме, ученици Спортске гимназије организовали су низ представа „Замислите“ и сав приход од продатих улазница наменили професорки историје која је повређена у трагедији у ОШ „Владислав Рибникар“. Како би скупили што више новчаних средстава за подршку повређеној професорки, осмислили су и беџеве са мотивима представе које су почели да продају по свим школама у Београду.

Представници ученика Спортске гимназије посетили су нашу школу 20.02.2024. у периоду од 12:30 до 15:00 како би сви ученици школе у обе смене, као и колеге, били у прилици да, уколико могу и желе, на добровољној бази, учествују у наведеној хуманитарној акцији. Цена беџа била је 200 динара, а заједничким снагама сакупљен је значајан новчани прилог који ће бити придружен целокупном прилогу прикупљеном у току хуманитарне акције.

 

Поред доброг одзива, значајно је и то што су се ученици упознали са наведеном акцијом, што су имали прилику да виде добар пример вршњака који другу годину заредом организују хуманитарне акције које обухватају већи број школа, као и што су добили позив да учествују у хуманитарним акцијама у школи и ван школе са циљем подизања свести о томе колико је важно да помажемо једни другима и будемо солидарни.

 

Захваљујемо се ученицима Спортске гимназије на посети и сарадњи, као и свим ученицима и колегама који су узели активно учешће у овој хуманитарној акцији.

 

Будимо хумани!

 

Текст: Милица Сретић Танасијевић, школски психолог

 

Објављено фебруар 22nd, 2024