Европски квиз новца

Министарство просвете Републике Србије већ дужи низ година подржава европски пројекат Европски квиз новца који је удружење банака Србије развило са Европском банкарском федерацијом из Брисела и компанијом „Каhoot“.

Европски квиз новца је највеће европско такмичење у финансијској писмености за ученике од 13 до 15 година и одвија се на два нивоа: национални ниво и европско финале такмичења

Еврпски квиз новца се одржао у среду. 20.марта 2024.год у 14 .00 часова он лине у кабинету Трговачке школе и трајао је пола сата.

Учествовало је четири ученика из одељења 1-4: Милица Живаљевић, Теа Милошевић, Анђела Миљковић и Лазар Шљука под вођством наставнице Сандре Јевтић.

Ученици нису освојили награде али су стекли лепо искуство у такмичењу и раду са осталим учесницима квиза.

Приликом такмичења су се користила два уређаја, један комјутер и ђаци су користили своје мобилне телефоне да одговарају на постављања питања.

Такмичење се одиграла преко „You tube“ канала Удружења банака Србије.

Циљ пројекта је подизање нивоа финансијске писмености младих, узраста од 13 до 15 година, али и подршка јавном сектору и иницијативама од ширег друштвеног значаја као што су „PISA“  и друге сличне евалуације знања.

Сандра Јевтић

Београд, 21.03.2024. год

Објављено март 25th, 2024