Erazmus + Стручна пракса

У периоду од 04.12. до 10.12.2023. група ученика са  два наставника, провела је прву недељу стручне праксе у Милану везано за Еразмус + пројекат.

Све активности током првих седам дана протекле су у потпуности према плану. Ученици су редовно одлазили на праксу у договорено време у компаније, исказујући висок ниво посвећености и одговорности. Рад на пракси, био је изузетно користан, пружајући ученицима прилику да примене теоријска знања у стварном радном окружењу.

После радног времена, ученици су ишли у обилазак града.  Посете музејима, галеријама, црквама и другим културним местима омогућиле су им дубље разумевање историје и уметности Милана. Такође, истраживање локалне кухиње и уживање у традиционалним јелима додатно су обогатили њихово искуство.

Посебно истакнута активност током овог периода била је посета сајму у Милану 08.12.2023., који важи за највећи у свету у својој бранши. Ученици и наставници су  имали  прилику да се упознају са највећим сајмом ове врсте у свету, који окупља 3000 излагача, занатлија и предузетника из целог света „Artigianato in Fiera“.

Ученици су активно водили дневник праксе, бележећи своје утиске, активности током праксе и изазове са којима су се суочавали.

У недељу, 10.12.2023. ученици и наставници су имали културну туру центром Милана испред Дуомо катедрале, а у наставку су обишли Дворац Сфорза из 15 века и упознали се са знаменитостима ове туристичке атракције.  Комплекс је један од најлепших утврђених објеката у Италији и један од највећих у Европи.

 

Објављено 10 децембра, 2023