Боје нас повезују – култура различитости

У петак, 22.03.2024. године, ученици наше школе учествовали су у едукативно-уметничкој радионици на тему различитости и сузбијања говора мржње

Радионица под називом „Боје нас повезују – култура различитости“ осмишљена је у организацији Асоцијације младих волонтера. Иницијатива је настала у оквиру „Недеље солидарности и борбе против расизма и расне дискриминације“ која се обележава у периоду од 21.03.-28.03.2024. године.

Радионица за младе одржана је у просторијама Европског ромског института за уметност и културу (ERIAC) у центру града. У едукативном делу радионице пажња је посвећена појмовима различитости, дискриминације и говора мржње, уз оснаживање младих да препознају ситуације потенцијалне дискриминације и говора мржње, као и да адекватно реагују. У уметничком делу радионице учесници су имали прилику да буду креативни и да кроз уметнички израз и боје пренесу на платно своје виђење и поруке везане за наведене теме. По завршетку радионице, уследило је додатно дружење и размена утисака уз послужење.

Ученице Анђела Комина и Даница Станојевић из одељења 3-8 и Ариета Гаши и Елвира Догани из одељења 3-9 активно су учествовале и показале креативност и тимски рад током радионице и на тај начин представиле себе и школу на најбољи начин. Радови свих учесника накнадно ће бити изложени у организацији Асоцијације младих волонтера.

Текст: Милица Сретић Танасијевић, школски психолог

 

Објављено март 25th, 2024