БАПУСС панел дискусија

Извештај са панела „Предности струковног образовања за ученике средњих стручних школа“

одржаног од 17. до 19.03.2024. године на Златибору, у организацији Београдске Академије пословних и уметничких струковних студија из Београда

   

Београдска академија пословних и уметничких струковних студија организовала је тродневни догађај на Златибору – панел на тему „Предности струковног образовања за ученике средњих стручних школа“.

Догађају су присуствовали директори средњих стручних школа из Београда и њихови сарадници. Нашу школу представиле су: директор школе, Мира Лекић и помоћник директора, Марица Кнежевић.

Циљ дискусије био је унапређење високог образовања у Србији. Сагледавањем досадашње сарадње са средњим стручним школама и правцима/визијом унапређења будуће сарадње разматрани су начини достизања квалитетнијег струковног образовања.

Представници Београдске академије пословних и уметничких струковних студија организовали су 17.03.2024. године свечано отварање панела. Присутнима су се обратили председник БАПУСС-а, Миодраг Паспаљ и менаџер Иван Булатовић. После поздравног говора, учесници су упознати са концептом организације БАПУСС-а, циљевима панела и правцима будуће сарадње са средњим стручним школама.

18.03.2024. године панел дискусију су отворили помоћник министра за високо образовање, Александар Јовић и председник Академије Миодраг Паспаљ. Уследило је упознавање учесника и представљање теме панела. Дискусија која је вођена резултирала је предлозима и закључцима са очекивањем да се оснажи спона средњег стручног, високог струковног образовања и привреде  са нагласком на могућностима за заједничко деловање.

 

По завршетку панела, организована је додела захвалница.

Извештај саставиле,

Директор школе, Мира Лекић

Помоћник директора, Марица Кнежевић

Објављено 11 априла, 2024