21. Фестивал иранског филма

21. Фестивал иранског филма који се одржао од 1 – 5 .02.2023. год. у Југословенској кинотеци, у сали „Макавејев“, у Београду, посетили су ученици наше школе, одељења 2/8 и 2/9, са наставницом Јулијаном Новичић. Ученици одељења 2/8 и 2/9 посетили су Фестивал и погледали поетично остварење филма „Скијаш“ (2017), у режији Ферејдуна Наџафија , које се заснива на причи о односу дечака Џолија са необичним љубимцем, планинском дивокозом. Главне улоге у филму имају Амир Реза Фарамарзи и Ава Дароит (Ava Daroit).

Пројекцију филма од 18h, у четвртак, 02.02.2023.год., гледали су ученици одељења 2/8, Лука Скорић, Предраг Усаиновић, Душан Бранковић, Јована Маринковић, Александра Симић, Сара Стевановић, Анђела Комина и ученици одељења 2/9, Зенија Максут и Елвира Догани са наставницом Јулијаном Новичић.

У току више од две деценија постојања, Фестивал иранског филма нам сваке године пружа увид у кинематографију посебне поетике и суптилности са којом нам преноси најдубље емоције и чија су остварења заступљена на свим значајним светским фестивалима. 21. Фестивал нам представља филмове инспирисане децом и омладином.

Ученици, под утиском филма, након завршетка, разговарали су са наставницом о емоцијама и разгледали прелепи амбијент Југословенске кинотеке.

Наставник:  Јулијана Новичић

Објављено фебруар 6th, 2023