180 година Трговачке школе

Данас, 1.октобра 2023. школа обележава јубилеј 180 година постојања.
Трговачка школа је школа са дугом традицијом и веома важна карика у систему средњег образовања у Србији. Током свог постојања успела је да опстане
упркос бројним историјским изазовима и друштвеним променама. Спремност на промене, иновативност, отвореност и укључивање у савремене светске токове представљају константу у раду Трговачке школе током 180 година постојања. Школа је осим добрих образовних, стручних знања и стручне праксе током свог дугог постојања истински неговала вредности толеранције, хуманости, солидарности, пријатељства, као и предузетнички и тимски дух. Ослањајући се на богату традицију Трговачка школа данас иде у сусрет новим изазовима са спремношћу да на њих адекватно одговори, баш као и током протеклих 180 година Постоји од 1843. године и једна је од најстаријих средњих стручних школа у Београду и Србији.

 

Поводом прославе јубилеја, 180 година постојања, интервју радио Београду дао је наставник Трговачке школе и њен бивши ученик, социолог Владимир Марјановић.

Текст у Илустрованој Политици поводом јубилеја школе – пише социолог Владимир Марјановић наставник Трговачке школе и њен бивши ученик.

ДИРЕКТОРКА ШКОЛЕ
Мира Лекић

Објављено октобар 2nd, 2023