Такмичење Достигнућа младих

Дана 15. и 16. децембра 2021. године, одржано је такмичење на државном нивоу на коме су учешће узеле 42 школе из 26 градова, а тема такмичења је била Успорење климатских промена.
Такмичење је део програма Млади иноватори, које је организовала организација Достигнућа младих, а које је спровео Climate-KIC испред Европског института за иновације и технологије.
Трговачку школу су представљали Лазар Бибић, Милена Павловић, Јелисавета Марић, Милица Шарић и Марко Павловић. Они су показали завидан ниво, како знања, тако и елоквентности, које су стекли у Трговачкој школи, те тиме указали на неке аспекте задатка у већој мери у односу на остале школе које су узеле учешће на такмичењу.
Предузеће које су чинили представници Трговачке школе се звало ECOTRADE.

Њихова идеја, као и бизнис план, се базирао на садњи конопље, која би стварала чист кисеоник, и која би имала и друге, такође битне улоге, чиме су решили више од једног питања. Идеја ЕCOTRADE-а је решила проблеме сече шума и смањења потрошње других обновљивих и необновљивих ресурса. На жалост, због превелике конкуренције, нису успели да се пласирају у даљи ток такмичења, али су показали своју спретност, спремност, знање и вештине.

Све похвале ученицима на тешком и марљивом раду и труду!

У Београду, 17.12.2021. године

Наставник економске групе предмета
Славица Божић

Објављено 21 децембра, 2021