|  Почетна страна  |  Мапа сајта  |  Контакт  |

|     О нама     |     Организација     |     Упис     |     Такмичења     |     Новости     |     Јавне набавке     |УписУпис

Упис редовних ученика


Министарство просвете расписује до 1. маја заједнички конкурс за све школе које оснива Република. Упис у први разред врши се на основу конкурса у јунском року.

Први разред трговачке школе могу да упишу кандидати који су завршили основну школу, који су млађи од 17 година и који се налазе на јединственој ранг листи Министарства просвете-Школске управе Београд.

Трговачка школа образује ученике за четири образовна профила:
  1. КОМЕРЦИЈАЛИСТА је нови, огледни профил и због тога је најатрактивнији. Ако имате одличан успех и желите да научите како се обаваљају послови у свим секторима велетрговинских и спољнотрговинских предузећа, ово је занимање за вас. Образовање траје четири године, оспособиће вас за рад у трговини али и омогућити даље школовање на факултетима и вишим школама.
  2. АРАНЖЕР У ТРОВИНИ може бити ваш избор уколико сте уметничка душа и ако имате склоности за цртање,пројектовање, перспективу, уређење ентеријера и слично. За четири године у нашој школи ваш таленат ће се развити и тако формирати добра основа за послове аранжирања излога и ентеријера продавница али и за даље школовање на факултетима ликовних и примењених уметности.
  3. ТРГОВИНСКИ ТЕХНИЧАР је класичан образовни профил за који годинама постоји велико интересовање  и који вас припрема за велики број радних места у трговинским предузећима. Образовање траје четири године.Осим знања овај профил пружа добру основу за даље школовање на факултетима и вишим школама.
  4. ТРГОВАЦ је једини профил за који образовање траје три године. Даје вам могућност да за кратко време себи обезбедите запослење у малопродајним објектима. Ако се за то време предомослите и пожелите да наставите школовање, код нас постоји шанса да се доквалификујете, а затим упишете жељени профил.
За сва три четворогодишња  образовна профила-комерцијалиста,аранжер у трговини, и трговински техничар-ученици могу конкурисати ако су положили квалификациони испит. За образовни профил трговац место на јединственој ранг-листи се може остваритисамо на основу општег успеха, који су ученици остварили у шестом,седмом и осмом разреду основне школе.

Упис ученика који се налазе на јединственој ранг листи  у први разред Трговачке школе се врши у роковима које конкусом за упис утврђује Министарство просвете. Приликом уписа ученици подносе следећа документа:
  1. Пријаву за упис
  2. Оригинално сведочанство о завршеној основној школи
  3. Извод из матичне књиге рођених
  4. Лекарско уверење о испуњењу здравствених услова који су неопходни за образовни профил
  5. Дипломе о освојеном првом,другом или трећем месту на међународном  и републичком такмичењу ученика осмог разреда основне школе

Трговачка школа 2010.